Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä lisätietoa alueesi vapaista tiloista nyt.
talliosake nordic brewery panimo toimitila yrittäjä

Talliosake toimitilana

Tässä on meidän panimon tuotantotilat, toimitilat, sosiaalitilat ja keittiö sekä ihan perus tällainen sälävarasto.
Nordic Brewery, Joonas Koivisto

Käsityönä tuotettuja makuelämyksiä

Lempäälässä, Sääksjärven Talliosakkeessa leijailee vieno maltaan tuoksu. Nimittäin ”Pirkanmaalaisten omaa olutta” valmistava Nordic Brewery panee oluitaan yhteensä seitsemässä Talliosakkeen tallissa.

Nordic Brewery sai alkunsa ravintolatoiminnasta. ”Meillä on ollut ravintolatoimintaa jo pitkän aikaa Tampereella”, panimon olutmestari Joonas Koivisto kertoo. Winresta Oy -nimiseen yritykseen kuuluvat Nordic Breweryn lisäksi Tampereen keskustassa sijaitsevat Gastropubit. ”Jossakin kohtaa nousi ajankohtaiseksi asiaksi pohtia, pitäiskö perustaa oma panimo. Asiaa kypsyteltiin mielessä vuoden, kahden verran ja tultiin siihen tulokseen, että miksei!”, hän toteaa hyväntuulisesti. Panimossa tehdäänkin olutta pääsääntöisesti yrityksen kaikille ravintoloille. Pullotuotteiden määrä on vähäinen ja oluet syntyvät puhtaasti käsityönä – pullotusta myöden.

Joonas Koivisto taas päätyi yrittäjäksi työskenneltyään pitkään ravintola-alalla erilaisissa olutravintoloissa. ”Olut on ollut aina lähellä sydäntä. Kun hommaa tekee toistakymmentä vuotta, niin kyllä jossain kohtaa rupeaa kiinnostamaan miten sitä olutta tehdään”, hän naurahtaa.

Tilat helpottavat arkea

Nordic Brewery perustettiin huhtikuussa 2016, jolloin saatiin luvat oluen valmistamiseen. ”Sitten se vaati enää panimolaitteiden tilaamisen ja asennuksen, että voitiin ruveta tekemään sitä olutta!”, Joonas muistelee. Panimon perustaminen kävi siis suhteellisen helposti, mutta maukkaan oluen valmistaminen olikin sitten asia erikseen. ”Enää piti saada oluesta hyvää”, Joonas nauraa ja jatkaa: ”Se on se vaikein homma siinä!”

Talliosakkeen tilat olivat valmiina Nordic Breweryn käyttöön maaliskuussa 2016. ”Meillä oli aluksi 6 tallia ja kahden tallin kokoinen parvi. Myöhemmin tuli sitten uusi varasto ja kolmas parvi”, Joonas luettelee. Nordic Breweryn kaikki toiminnot sijaitsevat nyt samassa paikassa. ”Tässä on meidän panimon tuotantotilat, toimitilat, sosiaalitilat ja keittiö sekä ihan perus tällainen sälävarasto, johon saa esimerkiksi ravintoloiden terassikamat. Siksi me tämä ostettiinkin, että saadaan samaan syssyyn kaikki ja pääsee vuokravarastosta eroon”, Joonas Koivisto kertaa syitä hankinnan taustalla.

Kun uutta varastotilaa etsittiin, olivat prioriteetteina logistiikka ja sijainti. ”Ei tarvinnut edes miettiä, kun viereinen tila vapautui”, Joonas toteaa ja kehuu Talliosakkeen konseptia: ”Hieno homma, että on mahdollisuus laajentaa, kun sellainen tilanne tulee!” Suurempien tilojen tarve saattaa olla Nordic Breweryn kohdalla ajankohtaista tulevaisuudessakin. ”Kun tarvitaan lisää tilaa laajentaa panimoa, niin seinä alas ja meillä on yks kaks 60 neliötä taas lisää tilaa”, Joonas sanoo tyytyväisenä.

Erityisesti nosto-ovet ovat Talliosakkeen tilojen suuri plussa. ”Käytännössä kaikki tavara mitä meille tulee on lavalla. Ei muuta, kuin suoraan vaan nokkakärryillä sisälle! Huomattavasti helpompi, kun ovi on auki ja 4,5 metriä korkea lava mahtuu tosta noin vaan pihalle komeesti”, Joonas kiittelee Talliosakkeen ominaisuuksia. Nosto-ovista on iloa panimon työntekijöille myös huonolla säällä: ”Jos tossa lähettämönkin puolella kuormaa joutuu kasaamaan vesisateessa, niin peruuttaa auton sisälle. Eipä tarvii kastua!”

Laatu ja tuoreus edellä

Nordic Breweryn toiminnan perusideana on tarjota tuoretta ja maistuvaa, ruuan kanssa nautittavaa olutta, joka on tuotettu lähellä. Oluen teknisyydestä ja tasalaatuisuudesta huolehditaan tarkasti ja laadunvalvonta onkin panimon tärkeimpiä tehtäviä. ”Me pyritään siihen, että tuote ois koko ajan mahdollisimman tuoretta ja uutta”, Joonas kuvailee. ”Me ei suodateta, eikä pästoroida oluita, koska ne vie makua pois siitä. Nämä on tuoretuotteita laatua arvostaville ihmisille”, hän täsmentää.

Nordic Brewery panostaa ensisijaisesti klassisien oluiden valmistamiseen, mutta silloin tällöin keitossa on erikoisempiakin oluita. Kaikki panimon olutreseptit ovat Joonas Koiviston omaa käsialaa. ”Kun ymmärtää sen perusidean, niin sen jälkeen se on kokeilemista”, kokenut olutmestari kertoo ja jatkaa: ”Me on tehty aika lailla kaikennäköisiä oluita: 4,4 % American Pale Alesta 9,5 % Imperial Stoutiin ja kaikkea siltä väliltä”. Uusia reseptejä kokeillessa virheiltäkään ei ole vältytty. ”Kyllä tää on ihan mukavasti menny, tekemällä oppii ja nimenomaan virheistä oppii. Virheitä on tehty, mutta niistä on onneksi opittu. Se on tyhmää, jos ei niistä opi!”, Joonas kannustaa.

Viime vuosina pienpanimo-oluet ovat nousseet suosioon. Joonas Koivisto on iloinen siitä, että nykyään Suomessakin kiinnitetään enemmän huomiota alkoholijuomien laatuun ja juominen on järkevämpää kuin ennen. Alkoholin nauttimisen voisikin Joonaksen mukaan kiteyttää muutamaan sanaan: ”Laadukkaampaa ja vähemmän.”

Joonas suosittelee kaikenlaisten ihmisten maistavan Nordic Breweryn oluita: ”Oluemme on aivan kaikille, ei ole mitään tietyntyyppistä. Ihan tavallisille ihmisille, jotka tykkäävät juoda olutta. Tämä on ihmisiltä ihmisille!”

Lue lisää: https://www.gastropub.net ja https://www.gastropub.net/brewery/

*Tilojen muutokset ja lisävarustelu on toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä hintatiedot nyt ja löydä juuri sinulle sopiva tila!

talli autotalli halli tila
nordic brewery ipa apa ale talliosake
panimo osake talli olut
Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →