Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä lisätietoa alueesi vapaista tiloista nyt.
Talliosake vaatelainaamo toimitila Mallaamo

Talliosake toimitilana

Tässä saa tehtyä niin paljon, kun on pelkkä se puhdas paperi, mille sä voit luoda, mitä haluat.
Inka Hilakivi, Mallaamo

Ystävyksien esikoisyritys aloitti toimintansa Talliosakkeessa

Loppuvuodesta 2018 Oulun Limigantullin Talliosake sai osansa suomalaisesta designista ja vintagesta, kun vaatelainaamo Mallaamo avattiin yhteen tiloista.

Mallaamo on Inka Hilakiven ja Vilma Nikulan esikoisyritys, joka sai alkunsa kesällä 2018. Yrittäjänaiset perustivat Mallaamon omista vaatelainaamokokemuksistaan inspiroituneina. Sekä Inka että Vilma olivat nimittän itse vaatelainaamon asiakkaina asuessaan Helsingissä ja Tampereella. ”Meille tuli sellanen ajatus, että Oulu tarvitsee oman vaatelainaamon. Tietysti myös Pohjois-Suomi, sillä onhan tää ympäryskunnillekin avoin”, Inka avaa yrityksen perustamisen taustoja. ”Me kaivattiin tätä tänne, niin me ajateltiin, että muutkin vois tykätä”, molemmat naiset nauravat hyväntuulisina.

Mallaamolle tärkeitä arvoja ovat muun muassa suomalaisuus ja ekologisuus. Koko vaatelainaamon valikoima asusteista lähtien on suomalaista designiä ja vintagea. ”Meiltä voi lainata vaatteita, kenkiä, asusteita ja koruja”, Inka luettelee ja jatkaa: ”Täällä on juhlaan ja arkeen sopivaa vaatetta.” Lainavaihtoehtoja Mallaamossa on useampi. ”Meiltä voi lainata ihan kertalainan, jos tarvii vaikka johonkin tiettyihin juhliin vaatetta tai sitten voi ostaa jäsenyyden, joita on 2-6 kuukauden mittaisia”, Vilma kertoo. ”Ekologisuus on meillä tässä aika iso kantava voima. Me haluttais saada ihmisiä miettimään, että tarvitseeko kaikkea omistaa? Miksei kerran käytettyä juhlamekkoa vois joku toinen käyttää toisen kerran?”, Inka pohtii.

Valoisa tilaunelma

Hilakiven ja Nikulan vuokraama Talliosake on kooltaan 45 neliötä ja siihen on itse rakennettu jälkikäteen parvi. Parven alapuolelta löytyvät suuret sovituskopit, jotka asettuivat paikoilleen todella luonnollisesti. Tilan vuokra oli sopiva Mallaamon tarpeisiin, sillä molemmat naiset ovat mukana sivutoimisina yrittäjinä. Vaatelainaamo on auki kerran viikossa, joten toiminnan aloittaminen huomattavasti kalliimmissa keskustatiloissa ei olisi ollut järkevää. Tilassa naisia viehätti sen korkeus ja valoisuus. ”Me ihastuttiin tähän korkeuteen ja sitten me saatiin vielä tämmönen, missä on noi ikkunat”, Vilma kehuu Inkan ollessa täysin samoilla linjoilla: ”Toi valo on ihan huippua!”

Valoisuuden lisäksi Talliosakkeen ehdoton plussa Inkan ja Vilman mielestä on se, että tilasta saa tehtyä juuri sellaisen kuin itse haluaa. Naiset olivat nähneet kuvia erilaisista tiloista Talliosakkeen sosiaalisessa mediassa ja innostuneet ajatuksesta, että tilasta saa helposti muokattua sopivan myös heidän toimintaansa. ”Me aateltiin just sitä, että saatais tästä tehtyä viihtysä ja meidän näkönen”, Inka iloitsee. ”Tilaan voi tehdä vähän erilaistakin. Ei sen tarvii olla autokorjaamo tai joku mikä luonnostaan tulis ideana. Ompelimokin ois varmasti kiva tämmöseen. Tässä saa tehtyä niin paljon, kun on pelkkä se puhdas paperi, mille sä voit luoda, mitä haluat”, Inka kuvailee Talliosaketta.

Tyyliä, tukea ja tiimityöskentelyä

Inka ja Vilma pohtivat yhdessä tarkkaan, millaisia vaatteita he halusivat lainaamoon tarjolle. Kaikki lainattavissa olevat vaatteet miellyttävät molempien naisten tyylisilmää ja joukossa on muutamia erikoisempiakin vaatekappaleita. ”Katotaan mihin tää valikoima muodostuu. Me otetaan tietysti semmosia juttuja, mistä mein asiakkaat tykkää ja mitä ne toivoo. Siitähän se on kiinni”, Vilma tarkentaa.

Mallaamon avajaisia vietettiin loka-marraskuun vaihteessa. Avajaisia kohtaan riitti kiinnostusta ja Mallaamon sosiaalinen media oli kerryttänyt kasan seuraajia jo ennen avajaispäivää. ”Ihmiset kyseli paljon, tutut ja tutun tutut. On ollu kyllä mielenkiintoa ihmisillä”, Inka kertoo tyytyväisenä.

Naiset haluavat muistuttaa muita aloittelevia yrittäjiä tiimityön tärkeydestä ja omasta suhtautumisesta työntekoon. ”Tässä pitää olla täysillä mukana ja valita semmonen kaveri, joka on kanssa tosissaan mukana. Se tiimi on tärkeä”, Inka toteaa. ”Joo, en mä näkis itseäni yksin tässä ilman Inkaa. Olisin luovuttanu jo monta kertaa”, Vilma naurahtaa samalla, kun Inka jatkaa tsemppaamista: ”Jos toinen ei jaksa, niin toinen laittaa vauhtia toiseen ja vielä parempi, kun se on oma kaveri!”

*Tilojen muutokset ja lisävarustelu on toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä hintatiedot nyt ja löydä juuri sinulle sopiva tila!

Talli tila parvi valo vaate
mallaamo talliosake
autotalli vaate vaatteet yrittäjä
Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →