Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä lisätietoa alueesi vapaista tiloista nyt.
jujuna talliosake käsityö yrittäjä

Talliosake toimitilana

Tila on aivan ihana! Parasta on, kun täällä saa olla rauhassa.
Jujuna, Jenni Kulmala

Harrastus muuttui menestyväksi yritykseksi

Kaukajärven Talliosakkeesta voi kuulla päivisin paperien rapinaa ja ompelukoneen surinaa säestettynä menevällä musiikilla. Yhdessä talleista sijaitsee nimittäin ompelukaavoihin ja -tarvikkeisiin erikoistunut Jujuna.

Jujuna perustettiin huhtikuussa 2016. Aluksi yrityksen perustaja Jenni Kulmala ompeli muille tilauksesta. Liikeidea vaihtui kuitenkin pian perustamisen jälkeen, sillä vielä saman vuoden joulukuussa Jenni lopetti tilaustöiden tekemisen ja keskittyi täysin ompelukaavoihin. ”Kaikki rakastivat Gugguun vinovetoketjuista jumpsuitia. Missään ei ollut kaavaa ja kukaan ei sitä tehnyt, niin mä ajattelin, että minä teen! Siitä se sitten lähti”, Jenni selostaa yrityksensä ensiaskelia. Tällä hetkellä kaavoja on jo yli 30 kappaletta ja erilaisia malleja noin 100. Kaavoja ja kokoja löytyy kaikille - naisille, lapsille ja miehille.

Ompeluhuone kasvoi yli 40 neliön toimitilaksi

Ompelutrendi on kasvanut viime vuosina paljon. ”Uskon, että kaikki käsillä tekeminen on lähtenyt nousuun”, Kulmala sanoo. Jujunassa myytävät kaavapaketit eroavat muista vastaavista mm. kattavien ohjeiden ansiosta: Jenni on hyödyntänyt ompelukokemuksensa mukana kertynyttä tietotaitoa kaavoja tehdessään. ”Käsityölehdissä on kaavoja, mutta ne ovat hyvin vaikealukuisia esimerkiksi aloittelijoille. Olen yrittänyt selkokielistää niitä”, Jenni kertoo ja lisää: ”Lehdet saattavat kertoa olkasauman ompelun 4 lauseella, kun sen voi tehdä yhdelläkin.”

Kuten monien muidenkin yritysten, myös Jujunan toiminta starttasi kotoa käsin. ”Yritys oli ollut kuukauden, kun totesin, että tarvitsen työhuoneen. Tarvitsin tilan, jossa voi tehdä, sillä kotona oli kaksi pientä lasta”, Jenni muistelee. Yritys lähti kasvamaan nopeasti ja pian hankittu 18 neliön työhuone kävi liian pieneksi. 43 neliöisen Talliosakkeensa avaimet Jenni sai toukokuun lopussa 2018 ja avajaisia vietettiin juhannuksen jälkeen. ”Tila on aivan ihana! Parasta on, kun täällä saa olla rauhassa”, Jenni hehkuttaa ja jatkaa: ”Sisälle pääsee vaunuillakin, kun nostaa oven ylös!”

Jennin vanha työhuone sijaitsi Tampere-talon vieressä, jossa ei juurikaan ollut parkkipaikkoja. ”Asiakkailta on tullut palautetta, että tänne on niin helppo tulla. Auton saa suoraan oven eteen ja tilaa on paljon”, Kulmala luettelee. Nykyisin Jujunan tiloista löytyy ompelu- ja toimitilojen lisäksi ompelutarvikepuoli, josta asiakkaat voivat noutaa tuotteita muutaman kerran viikossa. Valikoimaan kuuluu kaavojen lisäksi esimerkiksi ompelulankoja, kuminauhoja, vetoketjuja, nyörejä ja neppareita. Tilanjakana toimivat Jennin päällystämät sermit. Ennen Jujunan muuttoa tiloihin rakennettiin wc sille varattuun paikkaan.

Kohti unelmia asenteella

Tulevaisuudessa Jennin suunnitelmissa on avata englanninkielinen verkkokauppa. Tämä luonnollisesti vaatii myös kaavojen kääntämistä englanniksi, mikä taas vie oman aikansa. ”Tavoite on, että ensi vuonna saisi kaupan auki”, Jenni täsmentää. Laajentumissuunnitelmien ohella hän kuitenkin toivoo, että Talliosakkeen tilat riittäisivät ainakin hetken aikaa. Kulmala onkin jo kysellyt parven rakentamisesta Talliosakkeen myyjiltä: ”Jos saisin siirrettyä osan toiminnasta sinne ylös. On hyvä, kun tilaa pystyy muuttamaan ja laajentamaan.”

Yrityksen ensiaskeleet ovat usein hankalia, sillä kokemuspohja toiminnalta puuttuu ja yrittäjäkin on usein omissa kengissään vielä ujo ja epävarma kaikesta. ”Kun siihen tottuu, niin kaikki helpottaa”, Jenni kannustaa. Matkan varrella on riittänyt epäilijöitä, mutta he eivät ole saaneet Jenniä luovuttamaan oman unelmansa suhteen. ”Jos olisin pahoihin sanoihin kaatunut ja lopettanut, niin olisin tehnyt sen ensimmäisen puolen vuoden aikana” hän toteaa itsevarmasti.

Jennistä huokuu onnellisuus oman yrityksensä suhteen. ”Olen todella happy! Välillä on vähän takkuillut, mutta kaikesta oppii. Jos ei heti onnistu, niin sitten yrittää uudelleen”, hän iloitsee. Omaan Talliosakkeen tilaansa Jenni on hyvin tyytyväinen: ”Joudun aina vähän nipistämään itseäni, että onko tämä totta.” Jennin kohdalla yritteliäästä asenteesta ole puutetta – nyt tai jatkossa. ”Jos jotain haluan, niin sen myös saan! Välillä joutuu tekemään vaan vähän enemmän duunia. Elämä on seikkailu ja sen pitää olla kivaa”, hän päättää motivoiden muitakin tavoittelemaan unelmiaan.

*Tilojen muutokset ja lisävarustelu on toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä hintatiedot nyt ja löydä juuri sinulle sopiva tila!

tila käsityö tarvike autotalli
käsityö tila tarvike
jujuna käsityö talli säilytys toimitila
Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →