Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä lisätietoa alueesi vapaista tiloista nyt.
Toimitilat talliosake varasto

Talliosake toimitilana

Olimme kauan pattitilanteessa tilojen kanssa ja etsimme sopivaa ratkaisua – nyt saimme kaiken yhdistettyä samaan.
Emmy, Hanna Autio

Yksi kappale halleja kierrätetyille vaatteille, kiitos!

Emmyn eteisaulassa on työntekijöiden takit nätisti naulakoissa ja kengät siististi riveissä. Aulaan astuja ei osaa kuvitellakaan, että peremmällä odottaa kokonainen halli täynnä vaatteiden ekologisesta kiertokulusta huolehtivia ihmisiä ja toimintoja.

Emmy on Suomen suurin verkkokauppa käytetyille naisten, lasten ja miesten merkkivaatteille. Myyntiin otetaan vaatteiden lisäksi niin huiveja, hattuja, laukkuja kuin kenkiäkin. Idea yritystoiminnan käynnistämiseen lähti perustajien omista tarpeista – lapsiperheiden kiireisessä arjessa ei ole aikaa tai jaksamista myydä jokaista käytöstä poistettua vaatetta erikseen.

Tilat sopiviksi omiin tarpeisiin

Kun Emmyn verkkokauppa avattiin tammikuussa 2015, oli valikoimissa 500 vaatetta. Nykyään vaatteita ja asusteita on myynnissä jo reilut 70 000. Nopeasti kasvaneen liiketoiminnan vuoksi myös muutto suurempiin tiloihin on ollut monesti edessä.

”Olimme kauan pattitilanteessa tilojen kanssa ja etsimme sopivaa ratkaisua – nyt saimme kaiken yhdistettyä samaan”, Emmyn toinen perustaja ja operatiivinen johtaja Hanna Autio toteaa. Liikkeelle lähdettiin 30 neliöstä, mutta nyt käytössä on kokonainen Talliosakkeen halli Lohjalla. ”Edelliset tilat loppuivat kesken, eivätkä olleet oikein soveltuvat meidän toimintaamme. Talliosakkeen sai muokattua omiin tarpeisiin ja valintaan vaikutti myös se, että tilat ovat hyväkuntoisia”, Hanna jatkaa.

Koko halli on muokattu juuri Emmylle sopivaksi. Alakerran autotallimainen matala tila muuttui pirteäksi toimitilaksi, jossa on kirkkaanpinkki lattia. Parvilta löytyvät niin henkilökunnan viihtyisäksi sisustettu taukotila kuin rauhallinen työskentelytilakin, johon on rakennettu lisäseinä työrauhan takaamiseksi. Taukotilan pieni keittiö laajennettiin kolminkertaiseksi, alakertaan tuli toinen wc, tallien välistä purettiin väliseiniä ja tehtiin uusia oviaukkoja. Näiden lisäksi sisään tulevan tavaran purkupaikalle on lisätty ilmavaihdon poistoventtiilejä, jotta vaatepöly ei leviä huoneilmaan.

Saapuvien ja lähtevien kuljetusten vuoksi logistiikalla on suuri merkitys Emmyn toiminnalle: vaaterullakot liikkuvat kätevästi nosto-ovista ja autot pääsevät suoraan oven eteen ilman tilaongelmia. Toimi- ja taukotilojen lisäksi tarvitaan vielä esimerkiksi pakkaustilat, kuvausstudio ja mahdollisimman suuri varasto. Talliosakkeeseen muuttamisen ehdotonta plussaa onkin Aution mukaan se, että varastotilaa on enemmän. ”Nyt varastossa on helpompi kulkea, etsiä ja keräillä tietyt tuotteet”, Hanna luettelee.

Laatutietoista toimintaa kiertotalous edellä

Emmyyn saapuu päivittäin monta rullakkoa täynnä vaatteita. Hanna Autio arvioi, että päivän aikana käsitellään noin 1000 tuotetta. Tavaramäärän lisääntyessä tarvitaan luonnollisesti uusia käsipareja, jotta käsittelyaika pysyy lyhyenä. ”Tällä hetkellä meillä on 30 työntekijää, mutta rekrytoimme jatkuvasti lisää. Nuorten työllistyminen on meille tärkeää ja tarjoammekin hyviä työpaikkoja esimerkiksi opiskelijoille tai välivuosien pitäjille”, Hanna kertoo.

Kaikkien Emmyyn saapuvien vaatteiden ja asusteiden kunto, aitous sekä mahdolliset virheet tarkastetaan huolellisesti ennen myyntiä. Käytössä on tarkka kuntoluokitusjärjestelmä ja asiakkaat voivatkin luottaa siihen, että Emmystä he saavat puhtaita ja ehjiä vaatteita. Puolen vuoden myyntiajan jälkeen käyttökelpoiset myymättä jääneet vaatteet lähtevät hyväntekeväisyyteen. Rikkinäiset tai nukkaantuneet vaatteet laitetaan tekstiilikuitukierrätykseen. Tavoitteena on, että kaikki Emmyyn saapuvat tekstiilit käsitellään vastuullisesti ja ekologisesti – mitään ei mene roskiin.

Kiertotalous vaikuttaa kaikkiin yrityksen valintoihin nyt ja tulevaisuudessa. ”Pyrimme jatkuvasti oppimaan ja parantamaan sen perusteella toimintaamme”, Hanna selventää ja jatkaa: ”Tuotteiden lähetyspisteellä on tarkoitus pian siirtyä käyttämään paperipusseja ja vaihtaa kokonaan pois muovista. Lähetämme pieniä tilauksia myös kenkälaatikoissa, sillä niitä tulee meille suuri määrä. Laatikoita on sääli heittää pois, joten keksimme tavan niiden kierrätykseen.” Kiertotaloustrendi on Hannan mukaan vasta polkunsa alussa: ”Kyllä vaatteiden kierrätys on vielä lapsen kengissä, mahdollisuuksia on vaikka mihin. Toimintamme käynnistyi Virossa elo-syyskuun vaihteessa ja tulevaisuudessa tarkoituksenamme on laajentaa muuallekin.”

Tutustu Emmyyn tarkemmin täällä: https://store.emmy.fi/

*Tilojen muutokset ja lisävarustelu on toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä hintatiedot nyt ja löydä juuri sinulle sopiva tila!

Toimisto parvi toimitilat
Toimitilat toimisto työtila
Varasto toimitilat Talliosake
Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →