Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä lisätietoa alueesi vapaista tiloista nyt.
talliosake harrastustila käsityöt kangaspuut autotalli

Talliosake harrastustilana

Harrastustilana tämä on aivan loistava! Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä.
Marjo Takamäki

Perheen yhteinen harrastustila

”Tää on tämmönen meiän perheen nuokkari,” kuvailee oululainen Mari koko perheen yhteisenä harrastustilana toimivaa Talliosaketta.

Oulun Limingantullissa sijaitsevasta harrastustilasta välittyy heti lämmin tunnelma, kun siskokset Mari ja Marjo Takamäki tulevat hymyillen avaamaan oven. Sisällä tilassa on todella viihtyisää ja näkymä on kaukana perinteisestä autotallista – kangaspuut, värikkäitä tekstiilejä, entisöityjä upeita huonekaluja, työkaluja ja kaikkea muuta, mitä käsitöiden ystävä voi kaivata.

”Harrastetilana aivan loistava”

Tilan puute oli pääsyy perheen harrastuspaikan etsimiselle. ”Meillähä oli äitillä omakotitalo ja se sitte päätti lähtä pienempään asuntoon. Autotalli meni siinä!”, Marjo kertoo nauraen. Perhe tykkää touhuta yhdessä, sillä siihen on totuttu jo lapsesta pitäen. ”Sitte piti keksiä joku paikka, että missä tehhään ja kuitenki aika paljon tehhään porukalla”, hän täydentää.

Perheen tila on vuokrattu noin vuosi sitten ja ihan puhtaasti harrastekäyttöön. Jokainen perheenjäsen oli tahollaan miettinyt Talliosakkeen hankkimista, mutta lopulta veli Ismo laittoi asioita eteenpäin. ”Meillä on mukana tässä äiti ja veli”, Mari selventää. ”Me ommellaan kumpiki, ni sitte on kiva tulla tänne illalla yhessä. Velipoika ei tuolla ylhäällä ompele, että se sitte touhuilee tässä alhaalla omiaan,” Mari kuvailee perheen normaalia päivää Talliosakkeessa.

Talliosake on ollut ratkaisu myös siskosten säilytystilaongelmiin: ”Tässä on sekin, että meillä alko kummallakin kertyä kottiin aika paljon tarvikkeita ja kaikkea. Saa sitte sieltä kotua ne ompeluvermeet ja muut tänne, ni se ei tuu se pöly ja lika sitte sinne kottii”, Mari selittää. Marjo on samoilla linjoilla siskonsa kanssa: ”Välillä tahtoo olla kotona, että siellä leviää käsistä se homma, että sitä tavaraa on joka paikassa. Nii nyt ne on sitte täällä yhessä paikassa”.

Perheen Talliosake on pienen yksiön kokoinen, mutta sitäkin kotoisampi. Lisätilaa tuo mukavasti sinne rakennettu parvi, josta löytyy kaikki siskosten edellä mainitut ompelutarvikkeet. Perheen veli on kätevä käsistään rakentamisen saralla, mutta tällä kertaa käännyttiin kuitenkin Talliosakkeen ammattilaisten puoleen parvea rakennettaessa. ”Sitte ite ollaan tehty tänne noita pöytätasoja ja tuonne ylhäälle nuo pöyät ja tuommosta”, Marjo luettelee ja jatkaa Marin nyökytellessä vieressä: ”Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä”.

Siskokset suosittelevat Talliosaketta jokaiselle, jolla on jokin harrastus. Tiloissa pääsee irtautumaan kotiarjesta ja se tuo uudenlaista sisältöä elämään. ”Tämä on kaikille, jotka jotakin harrastaa tai ihan mitä vaan”, Marjo toteaa Marin jatkaessa: ”Voihan näitä käyttää vaikka mihin. Harrastetilana ihan loistava”. Siskokset ovat yhtä mieltä siitä, että Talliosake on loistava valinta myös yrittäjälle. ”Se, että sä ruppeisit vuokraa jonkun semmosen varsinaisen tilan jostakin toimitilaksi, niin kyllä mä uskoisin, että edullisemmin saa tämmösen Talliosakkeen vuokrattua. Tähän pystyy kimpassa tulemaan”, Mari pohtii. ”Meitäki ku on neljä, ni ei meillä kustannukset kuukaudessa tässä oo kovinkaan suuret”, hän lisää.

Talliosake kerää perheen yhteen

Perheen harrastustilassa tapahtuu monenlaista: ompelemisen lisäksi siskokset entisöivät huonekaluja, äiti kutoo mattopuilla ja veli keskittyy teknisten laitteiden korjaamiseen. ”Veljellähän oli tarkotus tänne välillä autoa ajaa, mutta ne hullut siskot ei päästäny!”, Marjo sanoo huvittuneena. ”Ne valtas tän, ni tänne ei mahu autua!”, siskokset nauravat yhteen ääneen.

Siskokset viihtyvät tiloissa yleensä samaan aikaan ja veljelläkin on tapana ilmaantua silloin paikalle. Vielä veljen auto ei ole siis talliin mahtunut, mutta Mari on toiveikas asian suhteen: ”Ehkä sitte jossain vaiheessa voi olla et velipojanki auton saa tänne, mutta on se välillä kelekkaa täällä laittanu, moottorisahhaa korjailee ja tommosta vähä erilaista hommaa tekkee ku me. Mutta kyllä seki aika monesti täällä jotaki tuusaa.”

Talliosakkeesta on rakentunut perheelle se oma paikka, joka tuottaa iloa ja missä on hyvä fiilis tehdä; siellä viihtyy ja saa rauhassa touhuta. Tilassa pystyy keskittymään eri tavalla kuin kotona ja hommat hoituvat tehokkaammin. Myös naisten lapset käyvät ajoittain Talliosakkeessa katsomassa, mitä äidit siellä oikein puuhailevat. ”Kyllä tämä välillä on sellanen kokkoontumispaikka. Eilen illallaki porukalla istuskeltiin tuolla ylhäällä”, Marjo paljastaa tyytyväisenä.

Yläkerran parvella valmistuu siskosten toimesta kauniita lastenvaatteita ja -tuotteita, kuten mekkoja ja pehmoleluja. Aika hurahtaa Talliosakkeessa ommellessa kuin hujauksessa, eikä päivät pysy aina lyhyinä. ”Kyllä se tahtoo venyä täälläkin, ku ei malta lähtä kottii! Ku vaikka töitten jäläkee tullaan, niin sitten illalla aina ei vielä malttas lähtä”, Mari naurahtaa.

Parasta harrastetilassa on kaikkien mielestä ehdottomasti se, että se on yhteinen paikka, jossa voidaan kokoontua ja viettää aikaa. Yhteisen ajan viettäminen on tärkeää, sillä kaikki perheenjäsenet asuvat hieman eri puolilla Oulua. ”Tää on ainakin meille ollu älyttömän hyvä juttu”, iloitsevat siskokset yhdessä.

Voit ihastella ja hankkia itsellesi Marjon ja Marin käsitöitä heidän lähiaikoina aukeavista verkkokaupoistaan. Marjon verkkokaupan löydät nimellä IitaKatariina ja Marin Lahjaverstas Ruutu ja Raita.

*Tilojen muutokset ja lisävarustelu on toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kiinnostaako tilan ostaminen tai vuokraaminen? Pyydä hintatiedot nyt ja löydä juuri sinulle sopiva tila!

ompelu harrastus talli lastenvaate
työkalut korjaus autotalli entisöinti kangaspuut matto
vuokra osake talli
Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Koivupurontie 4 LI 45
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →