Tarinoita Talliosakkeen kulisseista, osa 1

Mitä tapahtuu Talliosakkeen kulisseissa? Ota selvää blogisarjan ensimmäisestä osasta, jossa markkinointia ja viestintää työkseen tekevä Suvi Ahokas kertoo elämästään ja urastaan Talliosakkeella.

Julkaistu 7.5.2018
#henkilöt
Suvi Ahokas

Suvin ura Talliosakkeella alkoi vuoden 2017 keväällä. Suvi kokee olleensa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. "Aloittaessani Talliosakkeella meillä oli noin 15 henkilöä töissä. En ollut kuullut Talliosakkeesta aiemmin, mutta tavattuani haastattelijan, nykyisen liiketoimintajohtaja Kalle Karjulan, en epäröinyt hetkeäkään. Meillä löytyi heti yhteinen sävel, ja aistin, että täällä tehdään oikeita asioita."

Kasvua niin yrityksenä kuin yksilönä

Suvin mukaan moni asia on muuttunut reilun vuoden aikana. "Nykyään meitä on Talliosakkeen puolella noin 50 työntekijää, ja koko DEN-konsernissa 500. Kasvuyrityksessä mikään ei tule valmiina, vaan aina saa olla luomassa uusia asioita ja käytäntöjä. Koen, että tämä työpaikka on itselleni onnenpotku, koska pääsen joka päivä kehittämään itseäni ja haastamaan ajattelutapojani."

Suvista on hienoa, että yrityksessä annetaan vastuuta niille, jotka ovat sitä valmiita ottamaan. "Pääsin hyvin nopeasti aloitukseni jälkeen strategisen tason töihin, joista nautin erityisen paljon. Minua on aina kiinnostanut brändimielikuvan rakentaminen sekä sisältömarkkinointi, ja joka aamu töihin lähtiessäni riemuitsen siitä, että saan tehdä sitä, mikä on intohimoni."

Enemmän kuin työ

Suvi kertoo, että hänelle on pienestä pitäen ollut selvää, että hänen työllään on oltava joku suurempi merkitys. Suville tämä on tarkoittanut halua auttaa ihmisiä. "Nuorena ajattelin, että minun on luettava itseni lääkäriksi, jotta pystyn toteuttamaan haaveeni. Iän myötä on ollut ilo huomata, että myös monissa muissa ammateissa pystyy auttamaan ihmisiä."

Suvi antaa esimerkin muutaman päivän takaa, kun hän oli haastattelemassa Talliosakkeen asiakkaita. Päivän aikana hän tapasi suomalaisia design-kaiuttimia valmistavan Acustomin, koirien päiväkotia pitävän Moonwell'sin sekä hyönteisruokaa ja -teknologiaa kehittävän EntoCuben. "Näillä ja monilla muilla Talliosakkeen asiakkailla on kiehtova tarina kerrottavanaan, ja hyvin usein se liittyy esimerkiksi startup-yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kasvamiseen, ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen tai vapaa-ajan haaveen toteuttamiseen. On uskomattoman hienoa tukea ihmisiä heidän päämäärissään."

Voimaa työyhteisöstä

Mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi Suvi mainitsee parhaaksi asiaksi Talliosakkeen yrityskulttuurin. "Moni, joka on tullut jälkeeni Talliosakkeelle töihin, on kysellyt, että onko täällä todella niin ainutlaatuinen työyhteisö, kuin puhutaan. Aloittamisensa jälkeen he ovat todenneet, että se ei todellakaan ole ollut perätön huhu", Suvi nauraa.

"Meillä on töissä hyvin erilaisia ihmisiä niin iän, koulutuksen kuin persoonan suhteen. Silti kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Työntekijät ovat kehittäneet itse kaikkien aikojen Talliosake -termin, se kuvaa hyvin täällä olevaa henkeä", Suvi summaa ja jatkaa: "Suuri vahvuus on se, että täällä jaetaan avoimesti tietoa ja osaamista. Koen, että esimerkiksi palveluliiketoiminnasta ja digistä vastaava johtajamme Markus Alitalo on toiminut itselleni tärkeänä sparraajana ja kehittänyt strategista osaamistani eteenpäin suurin harppauksin."

Suvi uskoo tekevänsä töitä yrityksessä pitkään. "Monesti ajatellaan, että Y-sukupolvi ei sitoudu työnantajiinsa samalla tavalla kuin aiemmat sukupolvet. Itse koen, että niin kauan kuin saan kehittää itseäni ja yritystä eteenpäin, minulla ei ole mitään syytä lähteä. Uskon meihin yrityksenä ja janoan olla mukana kansainvälistyvässä kasvutarinassa."

Haluaisitko sinä olla mukana huikeassa kasvutarinassa? Ota uusi suunta urallesi katsomalla avoimet työpaikat ja hae jo tänään.

Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →