Järjestä kotisi tavarat

Tuntuuko koti ahtaalta? Katso vinkit kodin tavaroiden lajitteluun, järjestelyyn ja varastointiin ja kysy lisää Talliosakkeen monikäyttöisestä varastotilasta!

Julkaistu 14.5.2018
#varastointi
Varasto Talliosake

Liikaa tavaraa kotona? Näin järjestät ja varastoit!

Tuskastuttaako tavaraa pursuava koti? Jos tavaraa on liikaa, koti on hankala pitää järjestyksessä. Erityisesti lapsiperheessä taistelu kohtuullisenkin tavaramäärän kanssa käy työstä.

Mitä jos hallitsisitkin tavaraa eikä tavara sinua? Käytä neliösi fiksusti, löydä heti etsimäsi tavarat ja nauti siistimmästä kodista. Katso yksinkertaiset vinkit kodin tavaroiden lajitteluun, järjestelyyn ja varastointiin.

Tuntuuko koti ahtaalta?

Saatat harmitella vähäistä säilytystilaa, mutta todennäköisesti kodissasi on yksinkertaisesti liikaa tavaraa. Ota käsittelyyn yksi tavaralaji kerralla, esimerkiksi urheiluvälineet, vaatteet ja keittiötarvikkeet, ja karsi surutta käyttämättä jääneet tavarat. Vai käytätkö todella kymmenen vuotta sitten ostamiasi kesäkenkiä tai opiskeluaikojen Teräsmies-lakanoita?

Miten päätän, mitä heitän pois?

Periaatteessa helppo nakki. Mitä käytät ja mitä et? Mikä on sinulle merkityksetöntä?

Katso kriittisellä silmällä keittiön härpäkkeitä, kuten munankeitintä ja konjakkilasin lämmitintä. Heivaa vanhoista johdonpätkistä koostuva epämääräinen sykkyrä suoraan roskiin.

Vie kierrätykseen vaatteet ja kengät, joita et ole käyttänyt vuoteen. Siivoa turhan sälän hautausmaalle tarpeettomat toimistotarvikkeet, rikkinäiset sähkölaitteet, risat työkalut sekä repsottavat hius- ja meikkivälineet.

Heitä pois kaikki pilaantuneet ruoat, lääkkeet ja kosmetiikat. Vaikka voidepurkki olisi maksanut satasen, viiden vuoden jälkeen se tuskin enää hellii hipiääsi.

Minne tavara kuuluu?

Simppeli mutta olennainen kysymys. Onko tavaralla paikka? Jos tavaroilla ei ole omaa paikkaa, niitä kertyy tasoille, pöydille ja satunnaisiin kätköihin. Valitse samankaltaisille tavaroille kaappi, hylly tai laatikko, josta ne on helppo löytää. Muista myös palauttaa tavarat paikoilleen käytön jälkeen.

Taistele kaaosta vastaan

Perusteellisestikin järjestelty koti voi olla muutaman vuoden päästä uuden räjäytyksen tarpeessa. Ole ovela ja ennakoi kaaos.

Kun ostat uuden tavaran, mieti sen paikka jo liikkeessä. Fiksu heittää aina jotakin pois, kun tuo kotiin uuden tavaran. Älä kerää paperi- tai lehtipinoja, joita et kuitenkaan lue ”sitten, kun on aikaa”.

Säilytä tavaroita väljästi. Ne ovat helposti saatavilla ja näet heti, jos johonkin kaappiin alkaa salaperäisesti kertyä romua.

Mutta nämä haluan säilyttää!

Ehkä haluat säilyttää suvussa kulkeneet hopeakynttiläjalat jälkipolville. Tai et tiedä, mitä tekisit isoäidin hedelmäkoritaululle, joka ei sovi tämän hetkiseen skandinaaviseen sisustukseesi.

Ymmärrämme hyvin. Joihinkin esineisiin on vahvempi tunneside kuin toisiin. Joskus jopa käy niin, että tavaraa oikeasti tarvitsee myöhemmin. Kausitavarat kuten joulukoristeet pääsevät myös syntilistalta.

Kerää varastoitavat tavarat pinottaviin laatikoihin

Hanki säilytyslaatikot vasta, kun tiedät, paljonko tavaraa haluat säilyttää. Valikoi helposti pinottavat ja kannelliset laatikot. Kerää samankaltaiset tavarat omiin laatikkoihinsa. Numeroi laatikot ja tee lista niiden sisällöistä, tai merkitse sisältö suoraan laatikkoon. Ihaile siistiä pinoa, ja ole tyytyväinen itseesi.

Houkuttelisiko tilava ja valoisa varasto?

Tuskailetko niukan varastotilan kanssa? Talliosake voi olla jotain sinulle. Lämmin tila sopii erinomaisesti varastoksi, autoharrastajan autotalliksi, koko perheen harrastustilaksi tai toimitilaksi. Myytäviä ja vuokrattavia autotalleja on vapaana kymmenissä kaupungeissa eri puolilla Suomea.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Ahjokatu 18, 2. krs
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →