Auton kevyt keväthuolto

Mitä autollesi kuuluu pitkän talven jälkeen? Voit tehdä autollesi itse kevyen keväthuollon. Katso vinkit ja kysy lisää Talliosakkeen monikäyttöisestä autotallista!

Julkaistu 4.5.2018
#Autoharrastus
auton keväthuolto

Näin teet itse autollesi kevyen keväthuollon

Kesän mökkireissut ja road tripit alkavat jo poltella mielessä. Pian pääsee aurinkoiselle maantielle, voi hörpätä lempihuoltiksella munkkikahvit ja pysähtyä uinnille viileään järveen. Kyllä Suomen kesä on hieno!

Onko autosi kesäkunnossa? Suomen talviolosuhteet rasittavat uudenkarheaakin autoa. Keväällä autosi kaipaa pyykkiä sisältä ja ulkoa – mutta voit tehdä sen hyväksi muutakin. Katso kokoamamme vinkit!

Huuhtele ja silmäile

Huuhtele pois pahin kura. Voit myös ajaa kurahuuhteluun tai pehmoharjapesuun. Jos käytät painepesuria, varo kuumaa vettä. Saatat pestä lian mukana pois värin.

Silmäile auton maalipintaa. Näetkö kolhuja, lohjenneita kohtia tai ruostetta? Maalipinnan vaurioon kannattaa puuttua heti, ettei se pääse laajenemaan.

Kerää roskat

Kuitit, karkkipaperit, pahvimukit, limupullot. Mistä niitä oikein tulee? Kerää roskat roskapussin ja anna niille kyytiä. Autossa kannattaa säilyttää pientä roskapussia, johon voit tuupata roskat heti lennossa. Tai siis ajossa.

Siivoa sisätilat

Viskaa matot pihalle ja imuroi auto huolellisesti. Pyyhi pöly pinnoilta ja lokeroista esimerkiksi mikrokuituliinalla. Tekstiilipesuaineella peset helposti talven burgerimättötahrat ja läikkyneen tuplakahvin.

Pese matot painepesurilla tai tavallisella puutarhaletkulla. Ämpärillinen saippuavettä ja pitkävartinen mattoharja on myös kelpo yhdistelmä.

Vilkaise tavaratilaan

Vie peräkontissa mukana kulkenut moottorisaha vihdoin takaisin appiukolle. Ota pois matto ja tsekkaa auton tarvikkeet. Katso myös, onko vararenkaalla kaikki ok.

Välty paniikilta ja tuulilasin skrabaamiselta luottokortilla. Laita lumiharja hyvään talteen odottamaan ensi talvea. Saammeko ehdottaa esimerkiksi autotarvikkeiden joukkoon.

Puhdista lasit

Kevätauringon kirkkaudessa on mukavaa, että tuulilasista näkee läpi. Käytä suihkutettavaa lasinpesuainetta ja kuivaa huolellisesti. Muista myös pyyhkiä tuulilasin sisäpinta. Muistatko sen kerran, kun aivastit syysflunssassa ja nenäliinaa ei siihen hätään löytynyt.

Pyyhi lasit mieluiten ulkona luonnonvalossa. Näet helpommin, jos johonkin kohtaan on jäänyt likaa ja jos tuulilasissa on kiveniskemiä tai halkeamia.

Pese moottoritila

Nosta konepelti ja ihaile reissukaverisi sydäntä. Jos näet vain harmaata, moottoritila on pesun tarpeessa. Hommaa autotarvikeliikkeestä moottorinpesuainetta, ja muista lukea ohjeet.

Suojaa sähköosat, kuten akku, laturi ja virranjakaja. Sumuta pesuainetta ja anna sen vaikuttaa hetki. Huuhtele varovasti painepesurilla tai puutarhaletkulla. Katso myös, että ahtaat raot puhdistuvat.

Kuivaa vanhalla rätillä. Varo, ettet tohkeissasi irrota pieniä osia. Starttaa auto ja aja pieni lenkki. Näin saat moottorin tehokkaasti kuivaksi.

Lorauta lasinpesunestettä

Kurkkaa pissapojan tilanne ja lisää tarvittaessa lasinpesunestettä. Kesällä kannattaa valita kesäkäyttöön tarkoitettu neste. Se pyyhkäisee ötökät, linnunkakan ja siitepölyn niin että heilahtaa.

Jos käytät nestetiivistettä, sekoita joukkoon riittävästi vettä. Jos neste on liian voimakasta, se jättää lasiin ikävän kalvon.

Tsekkaa muut nesteet

Muidenkin nesteiden määrä on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Tarkista ainakin öljy, jarruneste ja jäähdytysneste.

Ellet ole autofiksari, vaihdata nesteet ammattilaisella. Uskomme kyllä, että osaat, mutta vanhat nesteet täytyy käsitellä asianmukaisesti. Ne eivät saa joutua ympäristöön.

Auto kunnon kylpyyn

Jos tykkäät pestä auton omin kätösin, nyt on sen aika. Moottoritilan likaista pesuvettä ei enää myöhemmin valu puhtaalle pinnalle. Vaahdota, läträä, anna palaa!

Toteuta unelma omasta autotallista

Haaveiletko tilavasta ja valoisasta autotallista? Kaikille auton puunailu päivänvalossa ei ole itsestäänselvyys. Yhä harvemmalla on mahdollisuus pestä auto omassa pihassa.

Talliosake voi olla jotain sinulle! Lämmin tila sopii erinomaisesti autoilijoille ja autoharrastajille. Se palvelee myös koko perheen harrastustilana, varastona tai toimitilana. Myytäviä ja vuokrattavia autotalleja on vapaana kymmenissä kaupungeissa eri puolilla Suomea.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Toimipisteet
Vantaa
Pakkalankuja 7, 1.krs
01510 Vantaa
Näytä kartalla →
Oulu
Temmeksentie 4
90400 Oulu
Näytä kartalla →
Jyväskylä
Koivupurontie 4 LI 45
40320 Jyväskylä
Näytä kartalla →
Pirkkala
Haikanvuori 6
33920 Pirkkala
Näytä kartalla →
Raisio
Tuotekatu 1-3
LI 7
21200 Raisio
Näytä kartalla →
© 2018 Talliosake. Talliosake on osa Den Group konsernia. Rekisteriseloste →